Saus van geroosterde paprika’s, je zou het misschien niet denken maar het maken van een saus van paprika’s is een peulenschil! Je begint met de keuze voor de paprika’s. De groene zijn bitter van smaak, deze zijn het minst rijp. De rode zijn het zoetst doordat deze het langst hebben gerijpt. Ik gebruik graag de rode zoete puntpaprika voor mijn geroosterde paprika saus voor een diep zoete smaak. Je legt de paprika’s op een bakplaat (eventueel met nog wat andere groentes zoals tomaten, knoflook of ui) en roosteren maar. De oven doet het werk.

Het verschil in smaak van zelf geroosterde paprika’s versus die uit een potje met olie is zo groot! Het is echt de moeite om dit zelf te bereiden. En, ze zitten niet onder de olie. Een paprika saus is lekker om te gebruiken in een pasta gerecht of meng het aan met water en een bouillonblokje voor een soep.

SAUS VAN GEROOSTERDE PAPRIKA'S

DIT HEB JE NODIG

  • Bakplaat
  • Oven
  • Staafmixer

INGREDIENTEN

  • 6 st Zoete puntpaprika’s (750 gr) of andere naar smaak
  • 1 st Ui 1 st fijngesneden
  • 2 st Knoflook (fijngesneden)
  • 1/2 el Gedroogde oregano

BEREIDING

  1. Verwarm de oven op 220 graden. Leg de paprika’s op een bakplaat en besprenkel met wat olie. Bak de groentes 30 min in de oven.
  2. Fruit de knoflook en ui kort aan op medium temperatuur met wat olie in een pan. Voeg de tomatenblokjes, oregano toe. Voeg een scheut water toe en breng de saus aan de kook. Laat de saus 10 min zachtjes doorkoken.
  3. Verwijder de stengel van de geroosterde paprika’s. Doe de paprika’s in de pan erbij. Pureer de groentes met de staafmixer tot een fijne structuur.
Saus van geroosterde paprika

RECEPT INSPIRATIE

PASTA MET GEROOSTERDE PAPRIKASAUS

TOMATEN PAPRIKA SOEP MET GEROOSTERDE GROENTES

GEROOSTERDE 
PAPRIKASOEP

 

Ontvang kookinspiratie, de nieuwste recepten en blogs

Schrijf je in voor de

NIEUWSBRIEF