Makkelijke Vegetarische Recepten

Omdat ik geloof dat de overgang naar een meer plantaardig voedingspatroon niet gecompliceerd of ontmoedigend hoeft te zijn. Het kan eenvoudig, smakelijk en, belangrijker nog, haalbaar zijn.

Ik begrijp dat niet iedereen 100% vegetariër wil of kan zijn, en dat is helemaal ok! Ik ben zelf ook niet volledig vegetarisch. Mijn eigen reis naar een gezondere levensstijl begon ongeveer 15 jaar geleden, toen ik me realiseerde dat ik niet wist welke voedingsmiddelen echt goed voor me waren.

Ik was op zoek naar vitaliteit, energie en evenwicht in mijn leven, en voeding speelde daar een cruciale rol in.

In de loop der jaren heb ik geleerd dat het niet draait om extremen of strenge regels, maar om bewuste keuzes. Ik ben nog steeds iemand die geniet van een stukje vlees, maar ik heb ook ontdekt hoe verrukkelijk plantaardige maaltijden kunnen zijn.

Bij Vega Makkelijk deel ik mijn eigen ervaringen en recepten met de nadruk op evenwichtige voeding. Of je nu al vegetarisch eet en op zoek bent naar nieuwe ideeën of gewoon nieuwsgierig bent naar het verminderen van je vleesconsumptie, ik nodig je uit om samen met mij deze reis te maken.

DUURZAAMHEID

Daarnaast is duurzaamheid een belangrijk aspect van Vega Makkelijk. Ik ben vastbesloten om bij te dragen aan een positieve impact op de planeet, en ik deel graag tips en inzichten over milieuvriendelijke keuzes in ons dagelijks leven.

Dus, of je nu op zoek bent naar inspiratie, praktische tips, of gewoon een goed recept.. Welkom bij Vega Makkelijk, waar eenvoudige en heerlijke voeding centraal staat.

Hoe het begon

Twee vriendinnen, beide vegetarisch, hadden moeite met het bereiden van lekkere en voedzame maaltijden. Dit was voor mij het moment om vegetarische recepten te ontwikkelen die je eenvoudig op tafel zet. De start voor mijn eerste website Eenvoudig Tafelen. 

Mijn recepten, fotografie en doelen zijn inmiddels gegroeid. Mijn nieuwe doel: verduurzaming vergroten door mensen vaker vegetarisch te laten koken. Hoe? Met Vega Makkelijk(e) recepten, via website en kookboek.

Missie

Mijn missie: het ontwikkelen van makkelijke en toegankelijke vegetarische recepten die anderen inspireert en uitdaagt vaker te kiezen voor een vegetarisch gerecht.

De recepten zijn voedzaam, eenvoudig te bereiden en bondig beschreven en de ingrediënten zijn altijd te koop in de gangbare supermarkten.

Mijn recepten, fotografie en doelen zijn inmiddels gegroeid. Mijn nieuwe doel: verduurzaming vergroten door mensen vaker vegetarisch te laten koken. Hoe? Met Vega Makkelijk(e) recepten, via website en kookboek.

Over mij

Een totaal groene keuken in mijn studentenwoning leidde tot grote hilariteit bij mijn huisgenoot. Het resultaat van het pureren van doperwtensoep met de blender, het begin van mijn interesse in gezonde voeding.

Moeder van een dochter en een zoon. Heeft een leuke baan en heeft aandacht voor een gezond, voedzaam en lekker voedingspatroon. Houdt van een actief en sportief maar vooral een gebalanceerd leven.

Makkelijke Vegetarische recepten
Makkelijke vegetarische recepten avondeten Flammkuche met wortel rode ui en feta
Flammkuche met wortel rode ui en feta
Makkelijke vegetarische recepten avondeten Vegetarische quesadilla uit de oven met linzen
Quesadilla uit de oven
Makkelijke vegetarische recepten avondeten Flammkuche met rode biet ricotta geitenkaas en walnoten
Flammkuche met rode biet en geitenkaas
Makkelijke vegetarische recepten Broodje met hummus pesto avocado en kiemgroente
Broodje hummus met avocado
Makkelijke vegetarische recepten Kaneelbroodjes maken zonder bladerdeeg
Eenvoudige smeuïge kaneelbroodjes
gezonde salades met weinig calorieën
Veldsla met tomaat komkommer en pesto

Ontvang de nieuwste blogs, recepten en inspiratie!