ABRIKOZEN LIJNZAAD BALLETJES

Deze balletjes zijn niet alleen eenvoudig te bereiden, maar ook rijk aan omega-3 vetzuren en vezels.

Gemaakt met de natuurlijke zoetheid van gedroogde abrikozen (of gewelde abrikozen voor een extra sappige textuur), de voedzame rijkdom van (glutenvrije) havermout en de gezonde toevoeging van gebroken lijnzaad, brengen deze balletjes een perfecte balans tussen smaak en voedingswaarde.

De bereiding is simpel: plaats alle ingrediënten in een keukenmachine, voeg een scheutje water toe, en mix tot je een plakkerig en samenhangend mengsel hebt. Daarna vorm je met je handen gemakkelijk kleine balletjes, die je vervolgens een lichte platte vorm geeft. Maak je handen vochtig om te voorkomen dat het mengsel aan je handen blijft plakken.

Deze Abrikozen Lijnzaad Balletjes zijn niet alleen heerlijk als een verantwoorde zoete lekkernij, maar zijn ook ideaal om mee te nemen als een snelle, voedzame snack. Bewaar ze afgesloten in de koelkast of vriezer, en geniet op elk moment van een gezonde boost!

abrikozen lijnzaad balletjes_2

Abrikozen lijnzaad balletjes

(glutenvrij, lactosevrij, vegan)
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: snack, zoete snack
Trefwoord: abrikozen balletjes, ballen, balletjes, Lijnzaad
Porties: 15 stuks

Ingrediënten

  • 200 gr Gedroogde abrikozen of gewelde
  • 100 gr (Glutenvrije) havermout
  • 50 gr (Gebroken) lijnzaad
  • 75 ml Water

Instructies

  • Doe alle ingrediënten in de keukenmachine en mix tot een goed plakkerig geheel. Vorm balletjes met je handen en druk deze een beetje plat. Maak je handen nat zodat het beslag niet aan je handen plakt.
  • Tip: Bewaar de balletjes afgesloten in de koelkast of vriezer.