BOERENKOOL PESTO SALADE MET LIMA BONEN

Boerenkool, pesto en de lima bonen zijn een perfecte combinatie. Romig, knapperig en rijk van smaak.

Ontdek de verrassende smaak van deze boerenkool pesto salade met lima bonen, een glutenvrij recept dat in slechts 15 minuten op tafel staat. Deze heerlijke salade combineert de voedzame eigenschappen van boerenkool met de romige textuur van lima bonen, verrijkt met de pittige kick van groene pesto en de knapperigheid van walnoten.

Begin met het kort wokken van de boerenkool tot deze beetgaar is, waardoor de bladeren hun frisheid behouden. Voeg vervolgens de limabonen, in reepjes gesneden basilicumblaadjes en groene pesto toe. Meng alle ingrediënten zorgvuldig om de smaken te laten samensmelten.

De walnoten, grof gehakt, voegen een heerlijke crunch toe aan deze salade en maken het geheel tot een perfect gebalanceerde maaltijd.

Of je nu op zoek bent naar een snel en gezond lunchgerecht of een lichte avondmaaltijd, deze boerenkool pesto salade met lima bonen biedt een smaakvolle en voedzame optie. Geniet van de eenvoud en de voordelen van dit glutenvrije recept die je in no-time bereidt hebt!

Boerenkool pesto salade met lima bonen

Boerenkool pesto salade met lima bonen

(glutenvrij)
Bereidingstijd15 minuten
Totale tijd15 minuten
Gang: Salade
Trefwoord: boerenkool, boerenkoolpesto, kidneybonen, lima bonen
Porties: 2 porties

Ingrediënten

  • 300 gr Boerenkool
  • 200 gr Limabonen afgespoeld en uitgelekt
  • 15 gr Basilicum Blaadjes in reepjes gesneden
  • 4 el Groene pesto
  • 2 el Walnoten grof gehakt

Instructies

  • Wok de boerenkool in enkele minuten beetgaar. Meng de basilicum, pesto en limabonen met de boerenkool en verdeel hierover de walnoten.