QUINOA MET SPRUITJES ZOETE AARDAPPEL EN PULLED VEGA KIP

Deze smaakvolle creatie, vol met gezonde ingrediënten, zorgt voor een voldoening gevende maaltijd die snel en eenvoudig te bereiden is.

Terwijl de oven voorverwarmt, bereid je spruitjes en zoete aardappel voor op een smaakvolle roosterbeurt. Leg ze op een bakplaat, besprenkel met een vleugje olie en laat de heerlijke aroma’s zich ontwikkelen gedurende 20 minuten in de warme oven.

Ondertussen kook je quinoa tot perfectie, volgens de aanwijzingen op de verpakking. In een koekenpan, geef je de pulled vega kip een snelle en smaakvolle bakbeurt, waardoor het een sappige en hartige textuur krijgt.

Combineer deze heerlijke ingrediënten voor een kleurrijke en voedzame maaltijd. Schep de quinoa op, voeg de geroosterde spruitjes en zoete aardappel toe, en bedek het geheel met de verrukkelijke pulled vega kip. Het resultaat is een gebalanceerde maaltijd die niet alleen je smaakpapillen verwent, maar ook voorziet in alle voedingsstoffen die je nodig hebt.

Dit gerecht is niet alleen lactosevrij, maar ook een ware traktatie voor iedereen die houdt van een heerlijke, gezonde maaltijd boordevol smaak. Geniet van de eenvoud en de rijke smaken van deze quinoa bowl met spruitjes, zoete aardappel en pulled vega kip. Smakelijk eten!

Quinoa met spruitjes zoete aardappel en pulled vega kip

Quinoa met spruitjes zoete aardappel en pulled vega kip

(lactosevrij)
Bereidingstijd20 minuten
Oventijd20 minuten
Totale tijd40 minuten
Gang: diner
Trefwoord: pulled kip, Quinoa, spruitjes
Porties: 2 porties

Equipment

  • Oven

Ingrediënten

  • 100 gr Quinoa
  • 400 gr Geschoonde spruitjes
  • 400 gr Zoete aardappel geschild, in blokjes van 1/2 cm gesneden
  • 160 gr Pulled vega kip

Instructies

  • Verwarm de oven op 200 graden. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hierop de spruitjes en zoete aardappel, besprenkel met wat olie en bak 20 min in de oven.
  • Bereid de quinoa volgens de bereidingswijze op de verpakking.
  • Bak de vega pulled chicken 5 minuten in de koekenpan.