GLUTENVRIJ SINTERKLAAS RECEPT

Glutenvrij Sinterklaas recept voor als “het heerlijk avondje is gekomen..”? Een glutenvrij dieet betekent dat je geen gluten eet. Gluten is een eiwit dat in bepaalde granen voorkomen en wat elasticiteit en stevigheid aan deeg geeft. Het zit voornamelijk in producten verwerkt als brood, koek, muesli, crackers en deegwaren. Veel van het Sinterklaas snoepgoed is gemaakt van deeg wat gluten bevat zoals pepernoten, kruidnoten en gevulde speculaas. Die lekkernijen gaan aan iemand met een glutenvrij dieet voorbij… maar er is goed nieuws voor de glutenvrije eters. Hier vindt je een aantal lekkere glutenvrije Sinterklaas recepten! 

Een gezonde raw snack, popcorn, een gevulde speculaas of een lekker Sint ontbijtje, bekijk snel de verschillende recepten! Wat ook een glutenvrij Sinterklaas recept is, is borstplaat. Dat is gemaakt van suiker, slagroom, espresso en boter. Een recept voor borstplaat kan je hier vinden.

GLUTENVRIJE SINTERKLAAS SPECULAAS BALLETJES

Dit glutenvrij Sinterklaas recept maak je in een handomdraai met je keukenmachine. Alle ingrediënten erin en pureren maar! Maak bolletjes met je handen en je hebt een heerlijke snack voor tussendoor. Bewaar de snacks in de koelkast of vriezer.

Speculaasballetjes van walnoten

SPECULAAS POPCORN

Er gaat niks boven zelfgemaakt popcorn. Een beetje olie in de pan, mais erbij, deksel erop en poppen maar. Nadat ze klaar zijn voeg je kruiden toe waarmee je ze op smaak brengt.

GEZONDERE GEVULDE SPECULAAS

Een glutenvrije speculaas mag niet ontbreken. Je maakt het met kikkererwtenmeel en amandelmeel. Er worden geen geraffineerde suikers toegevoerd. Hierdoor is het minder calorierijk dan de normale gevulde speculaaskoeken.

SPECULAAS ONTBIJT MET TEFF

Een Sinterklaas ontbijt? Voor diegene die ook lekker met speculaaskruiden wilt eten kies je voor dit recept. Dit gerechtje is trouwens ook lekker om gewoon het hele jaar door te eten.