BROCCOLI COURGETTE SOEP

Binnen een handomdraai staat er een voedzame kom broccoli courgette soep op tafel.

Deze heerlijke broccoli courgette soep is niet alleen glutenvrij, lactosevrij en vegan, maar ook binnen 20 minuten klaar! Perfect voor die dagen waarop je snakt naar comfort en gezonde voeding.

Begin met het kort aanfruiten van ui en knoflook in een pan met wat olie op medium temperatuur. Voeg vervolgens de grove stukken courgette en broccoli toe en bak ze kort mee. Giet hier 1 liter water (of naar smaak) bij, voeg een glutenvrij bouillonblokje toe en breng het geheel aan de kook. Laat het vervolgens 15 minuten zachtjes doorkoken.

Wanneer de groentes zacht zijn geworden en de aroma’s zich hebben vermengd tot een verleidelijke geur, is het tijd om de staafmixer erbij te pakken. Pureer de soep tot een zijdezachte textuur en breng op smaak met zout en peper.

Binnen een handomdraai staat er een voedzame kom broccoli courgette soep op tafel. Een makkelijke, snelle, en bovenal smaakvolle oplossing voor een gezonde maaltijd. Enjoy!

Broccoli courgette soep

Broccoli courgette soep

(glutenvrij, lactosevrij, vegan)
Bereidingstijd20 minuten
Totale tijd20 minuten
Gang: Soep
Trefwoord: broccoli, Broccoli soep, courgette, courgettesoep
Porties: 2 porties

Equipment

  • Staafmixer

Ingrediënten

  • 1 st Courgette in grove stukken gesneden
  • 400 gr Broccoli in grove stukken gesneden
  • 1 st Ui fijngesneden
  • 2 st Knoflookteen fijngesneden
  • 1 st (Glutenvrij) bouillonblokje

Instructies

  • Fruit de ui en knoflook kort aan op medium temperatuur met wat olie in een pan. Voeg de courgette en broccoli toe en bak kort mee. Doe 1 liter water (of naar smaak) en het bouillonblokje bij de groentes. Breng het water aan de kook en laat 15 min zachtjes doorkoken. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper.