AVOCADO RIJP MAKEN

Avocado’s, die heerlijke groene bommen van smaak, zijn een traktatie voor de smaakpapillen.

Maar laten we eerlijk zijn, het wachten tot ze perfect rijp zijn kan soms als een eeuwigheid voelen! Geen nood, ik geef je wat tips om het rijpingsproces te versnellen met eenvoudige stappen.

1. Stop de avocado in een papieren zak

Plaats onrijpe avocado’s in een papieren zak. Voeg een banaan toe als je het rijpingsproces wilt versnellen. De ethyleengasuitstoot van de banaan bevordert het rijpingsproces. Doe de zak dicht en laat de natuur haar ding doen.

2. Partner-up met een banaan

Bewaar je avocado in een schaal met een banaan ernaast. De banaan versnelt ook op deze manier het rijpingsproces door de ethyleengasuitstoot van de banaan. 

3. Avocado rijp maken met de oven

En dan is er de truc met de oven. Verwarm je oven tot 180 graden. Wikkel je onrijpe avocado’s in aluminimumfolie en plaats ze 10 min in de oven. Dit is als de snelkookpan voor avocadorijping. 

Tip: check of je avocado rijp is door het steeltje van de bovenkant van de avocado te verwijderen. Als deze gemakkelijk loskomt en je een groenig gat ziet, is hij klaar voor consumptie. Maar.. als het bruin is, is de avocado waarschijnlijk al te ver in het rijpingsproces.

avocado rijp maken