PANNENKOEK MET EI VAN GRIEKSE YOGHURT

Trakteer jezelf op een feestelijk ontbijt met deze eenvoudige, maar verrassend heerlijke pannenkoek met een ‘ei’ van Griekse yoghurt.

Met een minimale bereidingstijd van slechts 5 minuten, is dit smakelijke gerecht perfect voor een feestelijke ochtend, vooral tijdens de feestdagen of met Pasen in het vooruitzicht.

De basis van deze pannenkoekcreatie begint met twee volkoren pannenkoeken, kant-en-klaar voor extra gemak. Leg een van de pannenkoeken op een bord en verspreid met de achterkant van een lepel een ronde vorm Griekse yoghurt over de pannenkoek. Deze romige laag vormt de perfecte basis voor het ‘ei’.

Een theelepel abrikozenjam met minder suiker wordt zorgvuldig in het midden van de Griekse yoghurtcirkel geplaatst, waardoor de illusie van een zonnige eierdooier ontstaat. Het geheel wordt bekroond met frisse blauwe bessen voor een explosie van smaken en een feestelijke afwerking.

Volkoren pannenkoekjes met ‘ei’ (Griekse yoghurt en jam)

Pannenkoek met 'ei' van Griekse yoghurt

Bereidingstijd5 minuten
Totale tijd5 minuten
Gang: Ontbijt
Trefwoord: bananenpannenkoek, feestdagen, Pasen
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 2 st Volkoren pannenkoeken kant-en-klaar
  • 1 el Griekse yoghurt
  • 1 tl Abrikozen jam minder suiker

Voor de garnering

  • Blauwe bessen

Instructies

  • Leg een pannenkoek op een bord. Besmeer de pannenkoek met de Griekse yoghurt met de achterkant van je lepel in een ronde vorm.
  • Schep een lepeltje jam op een plek in de laag Griekse yoghurt. Garneer het gerecht.