VIJGEN SEIZOEN

Vijgen seizoen. Het vijgen seizoen is van juni tot en met oktober. In deze periode liggen ze in de winkels. In de maanden augustus en september is het aanbod het groots. Vijgen zijn zoet van smaak en je kan ze eten met of zonder schil. 

Het is een vrucht die je op verschillende manieren kan gebruiken bij de bereiding van je gerechten. Verwerk ze in een salade door blauwe bessen te vervangen met vijgen. Eet ze met kaas op de borrelplank of gebruik ze bij een nagerecht met roomijs. Vijgen met gorgonzola is ook een goede combinatie, het zoete van de vijg combineert goed met de ziltige pittige smaak van de gorgonzola kaas. Doe de vijgen samen met de kaas in een ovenschaaltje en bak op 180 graden totdat de kaas lekker gesmolten is. Of serveer het koud op een broodje. Voor het avondeten kan je vijgen goed eten met linzen, geitenkaas en een honingmosterd dressing. 

Vijgen zijn kostbaar. Met een vijgenboom in de tuin kweek je zelf eenvoudig je vijgen. En de boom ziet er met zijn blad ook nog sierlijk uit. Meer weten? Klik dan hier.

VIJGEN BEWAREN

Een vijg is een product wat snel bederft. Heb je ze in huis? Gebruik ze dan het liefst zo snel mogelijk. Bewaar de vijgen:

  • maximaal 5 dagen in de koelkast, of;
  • Maximaal 9 maanden in de vriezer

IS MIJN VIJG NOG VERS?

Je beoordeeld een vijg door te ruiken en te voelen. Een vijg die gerimpeld en slap is? Is niet meer vers. Zit er schimmel aan? Die moet je natuurlijk ook niet meer eten. Je kan de vijg ook testen door deze te halveren. Als het vruchtvlees niet meer roze van kleur is maar bruin, dan is hij niet meer vers en zou je hem niet meer moeten eten.

vijgen seizoen 1

VIJGEN CHIA
TRIFLE PUDDING

TOASTJES MET VIJGEN
EN CAMEMBERT

VIJGEN
PUREE

 

Ontvang kookinspiratie, de nieuwste recepten en blogs

Schrijf je in voor de

NIEUWSBRIEF